> PEACE DAVID

PEACE DAVID

PEACE DAVID

Ο David Peace γεννήθηκε το 1967 στο Όσιτ της Αγγλίας, όπου και μεγάλωσε. Το 1991 εγκατέλειψε το Πολυτεχνείο του Μάντσεστερ για να εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη ως καθηγητής αγγλικών. Από το 1994 ζει στο Τόκυο μαζί με την οικογένειά του ασκώντας το ίδιο επάγγελμα.

Τα χρόνια της εφηβείας του στο Όσιτ σημαδεύτηκαν από τη δραστηριότητα του περίφημου Στραγγαλιστή του Γιορκσάιρ, που αποτέλεσε τη βάση και την κύρια επιρροή στα πρώτα του μυθιστορήματα, τα οποία συγκροτούν την περίφημη τετραλογία «The Red Riding Quartet». Με την τετραλογία αυτή έγινε γνωστός και καθιερώθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος. Το «Red Riding Quartet» αποτελείται από τα βιβλία: Χίλια εννιακόσια εβδομήντα τέσσερα (1999), Χίλια εννιακόσια εβδομήντα επτά (2000), Χίλια εννιακόσια ογδόντα (2001), και Χίλια εννιακόσια ογδόντα τρία (2002).

Το 2003 το περιοδικό Granta τον συμπεριέλαβε στους είκοσι καλύτερους νέους μυθιστοριογράφους της Μεγάλης Βρετανίας.

Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματα GB 84 (2005) και The Damned Utd (2006), καθώς και το Tokyo Year Zero (2007), που αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που διαδραματίζεται στο Τόκυο και βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Γιαπωνέζου serial killer Yoshio Kodaira.


 

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΤΟ

 • ΧΙΛΙΑ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ
  ΧΙΛΙΑ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ
  PEACE DAVID

  Τζάνετ Γκάρλαντ, αγνοούμενη από το Κάστλφορντ, Ιούλιος 1969. Σούζαν Ρίντγιαρντ, αγνοούμενη από το Ροτσντέιλ, Μάρτιος 1972. Κλερ Κέμπλεϊ, αγνοούμενη από το Μόρλεϊ, μια μέρα πριν. Οι χριστουγεννιάτικες βόμβες κι η εξαφάνιση του Λάκι, η Λιντς Γιουνάιτεντ και οι Μπέι Σίτι Ρόλερς, ο Εξορκιστής και το Ιτ έιν'τ χαφ χοτ μαμ. Είναι χειμώνας του 1974 στο Γιορκσάιρ και ο Εντ Ντάνφορντ παίρνει τη δουλειά που ήθελε. Αστυνομικός συντάκτης στην Ίβινινγκ...

  Τζάνετ Γκάρλαντ, αγνοούμενη από το Κάστλφορντ, Ιούλιος 1969. Σούζαν Ρίντγιαρντ,...

  Τζάνετ Γκάρλαντ, αγνοούμενη από το Κάστλφορντ, Ιούλιος 1969. Σούζαν Ρίντγιαρντ, αγνοούμενη από το Ροτσντέιλ, Μάρτιος 1972. Κλερ Κέμπλεϊ, αγνοούμενη από το Μόρλεϊ, μια μέρα...

  Διαθέσιμο