Ο Στρατής Πανάγος, εγγονός προσφύγων και γιός μεταναστών, γεννήθηκε το 1955 στην Μυτιλήνη, όπου ζεί και σήμερα. Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται συστηματικά με τις τοπικές κουζίνες, ιδιαιτέρως δε με αυτή της Λέσβου, καταγράφοντας την γαστρονομική παράδοση του τόπου.
"All this information, the little secrets, the truly rare recipes for ouzo mezedes, the fetishes and the does and dont's of ouzo I want to share with you for many reasons. Among these reasons, I would pick out the following: So that a part of this vast gastronomic heritage, of rare quality, which has its roots in antiquity should be highlighted, preserved and disseminated". [...] Stratis P. Panagos The book includes recipes for sardine...
"All this information, the little secrets, the truly rare recipes for ouzo mezedes, the...
"All this information, the little secrets, the truly rare recipes for ouzo mezedes, the fetishes and the does and dont's of ouzo I want to share with you for many reasons. Among...
Άνθρωπος βαθύτατα δεμένος με τον τόπο του, ο Στρατής Πανάγος έχει πάνω απ' όλα βιώσει την άρρηκτη σχέση με την καθ' ημάς Ανατολή στο πεδίο του πολιτισμού τής Γεύσης. Και έτσι, αγαπώντας από παιδί τις πρώτες ύλες αυτού του πολιτισμού, μάς εισάγει σ' αυτές ως ώριμος πιά ερευνητής στην περιοχή του Βορειανατολικού Αιγαίου. Καλούμαστε να μάθουμε, αλλά και να γευθούμε, όσα μας κομίζει για το λάδι της πατρίδας του της Λέσβου, για τά κρασιά Λέσβου και...
Άνθρωπος βαθύτατα δεμένος με τον τόπο του, ο Στρατής Πανάγος έχει πάνω απ' όλα βιώσει...
Άνθρωπος βαθύτατα δεμένος με τον τόπο του, ο Στρατής Πανάγος έχει πάνω απ' όλα βιώσει την άρρηκτη σχέση με την καθ' ημάς Ανατολή στο πεδίο του πολιτισμού τής Γεύσης. Και έτσι,...