> ΣΕΡΡΑΡΝΤ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΣΕΡΡΑΡΝΤ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΣΕΡΡΑΡΝΤ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Ο Φίλιππος Σέρραρντ γεννήθηκε το 1922 στην Οξφόρδη και σπούδασε Ιστορία και Λογοτεχνία στο Cambridge και στο King’s College του Λονδίνου. Δίδαξε στο Saint Anthony’s College της Οξφόρδης και αργότερα έγινε καθηγητής στο King’s College, ενώ από το 1958 έως το 1962 διετέλεσε υποδιευθυντής στη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών.

Με σημαντικό συγγραφικό έργο, προσπαθεί να διεισδύσει στην ουσία της Βυζαντινής και νεο-Ελληνικής πνευματικότητας. Επίσης προσπαθεί να αποσαφηνίσει τους όρους της αληθινής σχέσης του ανθρώπου με τον άνθρωπο, τη φύση και το θεό. Αξιομνημόνευτες είναι οι μεταφράσεις του, σύγχρονων Ελλήνων ποιητών, μαζί με τον Edmund Keeley, σε ρέοντα ποιητικό αγγλικό λόγο, καθώς επίσης και της Φιλοκαλίας του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου σε συνεργασία με τον Επίσκοπο Διοκλείας Κάλλιστο Ware και τον Gerald Palmer.

Από το 1956 εγκαθίσταται στη Λίμνη Ευβοίας, όπου και οριστικά εγκαταβιώνει μετά την συνταξιοδότησή του, ως το τέλος της ζωής του το 1995.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΤΟ

 • Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ - Προοπτικές και παραλληλισμοί
  ΣΕΡΡΑΡΝΤ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

  Στο βιβλίο αυτό δημοσιεύονται κριτικά δοκίμια του Άγγλου συγγραφέα και νεοελληνιστή Φίλιππου Σέρραρντ (1922-1995), που βρήκε τη ζωντανή παράδοση στον λειτουργικό μύθο των Eλλήνων ποιητών και στη λυτρωτική σοφία της Oρθόδοξης Aνατολικής Eκκλησίας. Tα δοκίμια αυτά αναφέρονται στον K. Π. Kαβάφη και τον Γέιτς, τον T. Σ. Έλιοτ και τον Γ. Σεφέρη, στο ελληνικό όραμα του Άγγελου Σικελιανού και την Eλλάδα του Oδυσσέα Eλύτη. Mε νηφάλια κριτική διείσδυση...

  Στο βιβλίο αυτό δημοσιεύονται κριτικά δοκίμια του Άγγλου συγγραφέα και νεοελληνιστή...

  Στο βιβλίο αυτό δημοσιεύονται κριτικά δοκίμια του Άγγλου συγγραφέα και νεοελληνιστή Φίλιππου Σέρραρντ (1922-1995), που βρήκε τη ζωντανή παράδοση στον λειτουργικό μύθο των...

  Εξαντλημένο

  7,00 €
  Αγορά Προβολή