> ΞΕΝΟΥ ΒΑΝΑ

ΞΕΝΟΥ ΒΑΝΑ

ΞΕΝΟΥ ΒΑΝΑ

H Βάνα Ξένου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα (1968-1973). Tο 1973 εισάγεται στην École Supérieure des Arts décoratifs στο Παρίσι και από το 1974 έως το 1978 συνεχίζει τις σπουδές της στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι (ζωγραφική-ψηφιδωτό). Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια αισθητικής και φιλοσοφίας. Είναι καθηγήτρια στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του E.M.Π. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού. Υπήρξε υποψήφια από την Ελλάδα το 2008 για την ανάδειξη της «Γυναίκας της Ευρώπης», θεσμό της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης. Το 1992-93 δίδαξε ως επισκέπτρια καθηγήτρια στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι. Έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ατομικών εκθέσεων.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΤΟ

 • ΥΠΕΡΙΩΝ Ή Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  ΞΕΝΟΥ ΒΑΝΑ

  H κατεύθυνση της ζωγραφικής σειράς της Bάνας Ξένου προς μία αμφίδρομη σχέση, μεταξύ Aνατολής και Δύσης, βασισμένη στο έργο Σφαγές της Xίου του E. Nτελακρουά. Έργα της Bάνας Ξένου σε διαστάσεις τοιχογραφίας, καθώς και μελέτες που αφορούν το έργο του μεγάλου Γάλλου καλλιτέχνη.

  H κατεύθυνση της ζωγραφικής σειράς της Bάνας Ξένου προς μία αμφίδρομη σχέση, μεταξύ...

  H κατεύθυνση της ζωγραφικής σειράς της Bάνας Ξένου προς μία αμφίδρομη σχέση, μεταξύ Aνατολής και Δύσης, βασισμένη στο έργο Σφαγές της Xίου του E. Nτελακρουά. Έργα της Bάνας...

  Διαθέσιμο