> ΠΟΛΙΤΙΚΗ>ΔΡΟΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ - Διαψεύσεις Προσδοκίες

ΔΡΟΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ - Διαψεύσεις Προσδοκίες

ΔΡΟΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ - Διαψεύσεις Προσδοκίες

ΔΡΟΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ - Διαψεύσεις Προσδοκίες

ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Στα κείμενα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αποτυπώνεται ο δημόσιος πολιτικός λόγος του Σπύρου Λυκούδη κατά την τελευταία τετραετία, περίοδο συγκλονιστικών πολιτικών αλλαγών και ανακατατάξεων, καθώς και προσωπικών επιλογών του ιδίου.
Η πολιτική επιχειρηματολογία του έχει πάντοτε ως σταθερό υπόβαθρο και σημείο αναφοράς την πλούσια πολιτική του εμπειρία, το ήθος, τις αρχές και τις αξίες της Ανανεωτικής Αριστεράς στην οποία θήτευσε και την οποία υπηρέτησε με συνέπεια, επιμονή και πάθος επί ολόκληρες δεκαετίες. Διακρίνεται από μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, μεταρρυθμιστική και κοινωνικά προοδευτική οπτική.
Ο πολιτικός του λόγος –πάντοτε σοβαρός, σαφής και συγκεκριμένος– είναι πολυδιάστατος, υπογραμμίζοντας τόσο τις κοινωνικές, πολιτικές, ιδεολογικές και πολιτισμικές διαστάσεις των προβλημάτων όσο και τις πολιτικές του στοχοθετήσεις.
Έγκαιρη και καθ’ όλα επίκαιρη η προειδοποίησή του, και από το βήμα της Βουλής, ότι η αλαζονεία, η διχαστική πολιτική, ο άκρατος κομματισμός, η αντι-θεσμική συμπεριφορά, η αχαλίνωτη προπαγάνδα, η εγκατάλειψη του αξιακού συστήματος της Αριστεράς και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σηματοδοτούν μια πορεία εξαιτίας της οποίας ο ισχυρισμός «πρώτη φορά Αριστερά» κινδυνεύει να απολήξει σε ολοσχερή απόρριψή του από την κοινωνία και στο «ποτέ ξανά Αριστερά» με ό,τι αυτό σημαίνει.

19,00 €

Αγορά

  • Πρόλογος: ΣΑΚΗΣ ΤΟΔΟΥΛΟΣ
  • Σελίδες: 288
  • Σχήμα: 20.5x14
  • ISBN: 978-960-518-448-3

5 άλλοι τίτλοι στην ίδια κατηγορία: