> ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ>Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ LIDO

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ LIDO

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ LIDO

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ LIDO

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Νοέμβριος 1916-Ιανουάριος 1953. Τρεις γενιές Ελλήνων της Αλεξάνδρειας, μια πορεία ζωής από την Κάσο στην Αίγυπτο και πάλι πίσω. Μια γυναίκα, η Μαρία, που ακολουθεί «αμέτοχη» τη μοίρα της, κι ένας άντρας, ο Μιχάλης, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Lido», στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας θα εμπιστευτούν στην υπομονή και στη σιωπή ο καθένας την δική του επιθυμία. Η μοίρα όμως είναι εκείνη που θα τους φέρει τελικά κοντά, μα και θα τους απομακρύνει. Ένα μυθιστόρημα-ποταμός, το πρώτο του Νίκου Γρηγοριάδη.

17,00 €

Αγορά

  • Σελίδες: 296
  • Σχήμα: 20.5x12
  • ISBN: 978-960-518-330-1

εφ. ΤΑ ΝΕΑ
21/6/2008

Τη μεγάλη πορεία τριών γενιών Ελλήνων από την Κάσο ώς την Αίγυπτο, εξιστορεί στο πρώτο του μυθιστόρημα ο Νίκος Γρηγοριάδης Ο ιδιοκτήτης του Lido (Ίνδικτος). Αλεξανδρινά αρώματα, νοσταλγία και διαφορετική ματιά στο ιστορικό πλαίσιο της περιόδου 1916-1953 με ήρωες τη Μαρία, μια σιωπηλή γυναίκα, και τον Μιχάλη, ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου Lido της Αλεξάνδρειας.

 

εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ του ΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΑ
26/9/2008

Πρώτη εμφάνιση στα γράμματα του Νίκου Γρηγοριάδη μ' ένα μυθιστόρημα που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Είναι καλογραμμένο -σε γλώσσα ρέουσα- και η πλοκή του συναρπάζει. Τρεις γενιές Ελλήνων της Αλεξάνδρειας παραλεύνουν μέσα από τις σελίδες αυτού του μυθιστορήματος, του οποίου η δράση και ο χρόνος τοποθετούνται μεταξύ Νοεμβρίου 1916 και Ιανουαρίου 1953. Από την Κάσο ώς την Αίγυπτο διαδραματίζονται οι σκηνές. Ξεκινούν από ένα ελληνικό νησί και επιστρέφουν σ' αυτό. Μια γυναίκα, η Μαρία, υποτάσσεται στη μοίρα της (αφού είναι ο αγαπημένος της πατέρας που τη σπρώχνει στα χέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου «Lido», στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας). Αλλά και ο Μιχάλης, ο ιδιοκτήτης αυτού του κέντρου, δεν μοιάζει να είναι ο κύριος των καταστάσεων. Ετσι οι δυο τους θα εμπιστευτούν στην υπομονή και στη σιωπή ο καθένας τους τη δική του επιθυμία. Η μοίρα τούς ενώνει για να τους απομακρύνει.

30 άλλοι τίτλοι στην ίδια κατηγορία:

Πελάτες που αγόρασαν αυτή την έκδοση, αγόρασαν επίσης: