> ΑΣΚΗΤΙΚΑ>ΛΟΓΟΙ ΕΟΡΤΙΟΙ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΟΙ Β' 'Εκδοση [Χαρτόδετο]

ΛΟΓΟΙ ΕΟΡΤΙΟΙ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΟΙ Β' 'Εκδοση [Χαρτόδετο]

ΛΟΓΟΙ ΕΟΡΤΙΟΙ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΟΙ Β' 'Εκδοση [Χαρτόδετο]

ΛΟΓΟΙ ΕΟΡΤΙΟΙ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΟΙ Β' 'Εκδοση [Χαρτόδετο]

ΑΡΧΙΜ. ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ

Mε τον τόμο Λόγοι Εόρτιοι Μυσταγωγικοί συνεχίζεται και διευρύνεται η ἐκδοση των λόγων του σεβαστού Γέροντα Αιμιλιανού που επιμελούνται τα πνευματικά του τέκνα του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού στην Ορμύλια.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους τόμους, εδώ οι κατηχήσεις-ομιλίες που δημοσιεύονται δεν αφορούν στην ερμηνεία ενός κειμένου. Το ενοποιητικό τους στοιχείο θα το ανακαλύψουμε στον κύκλο του ενιαυτού και ιδιαίτερα στις μεγάλες Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές καθώς και στις μεγάλες πανηγύρεις του Κοινοβίου της Ορμυλίας που ανέκαθεν αποτελούσαν αφορμή και αιτία για να ξεδιπλωθεί η αγαπητική και πατρική σχέση του Γέροντα με τα τέκνα του. Να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει, να μεταδώσει και να ερμηνεύσει, να δούμε, όπως λέει, «ποια μπορεί να είναι η χαρά μας και η ευτυχία μας, πώς μπορούμε να περάσωμε τις τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες...για να μη μετανοήσωμε και πούμε ότι πήγε χαμένη η ζωή μας». Ο λόγος του αυθόρμητος, πηγαίος και βιωματικός, επ΄ ουδενί όμως νεωτερικός.

Γνήσιος απόγονος των μεγάλων εκκλησιαστικών Πατέρων, μεταδίδει αυθεντικά την πνευματική παράδοση της Εκκλησίας, φωτιζόμενος από το ίδιο αυτό Πνεύμα. Αυτός ο προσανατολισμός είναι η πνευματική πυξίδα που μας χειραγωγεί στα μυστήρια της πνευματικής ζωής. Μέρα τη μέρα, γιορτή τη γιορτή, ανασκάπτει τα θεία εδάφη αποκαλύπτοντας την εν Χριστώ ζωή με τέτοια πεποίθηση και εξουσία που μόνο από προσωπική εμπειρία μπορούν να απορρεύσουν.

Φροντίδα και μέριμνα του Γέροντα Αιμιλιανού είναι να κάνει απτή, χειροπιαστή την παρουσία του Θεού στην ζωή μας. Να μας δείξει τον δρόμο, να μας οδηγήσει στην αίσθηση ακόμα και την σωματική του Θείου έρωτα. Να ακουμπήσουμε, να ψηλαφήσουμε τις πλγές του Ιησού. Να γίνουμε φίλοι και συνοδοιπόροι Αυτού. Σύντροφοι και συναγωνιστές των Αγίων Πατέρων. Να πιστέψουμε πως και εμείς είμαστε προσκεκλημένοι έως ότου γεμίσει ο οίκος Του. Να συνειδητοποιήσουμε, καθώς λέγει ο Σεβαστός Γέροντας, πως «η καρδιά και η αγάπη του Χριστού χωράει αμέτρητους», καλώντας μας να «στριμωχθούμε και εμείς μεταξύ των αγίων για να έχωμα καλύτερη θέση στον ουρανό».

Και καταλήγει ο Σεβαστός Γέροντας: «Ας ετοιμαζώμαστε, αδελφοί μου. Αξίζομε τόσο, όσο περισσότερο προσπαθούμε και όσο περισσότερο δοκιμαζόμαστε και προετοιμαζόμαστε για να είμαστε άξιοι τύποι και προτυπώσεις της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, άξιοι να αριθμηθούμε ανάμεσα στα πλήθη των αγίων».

 

22,00 €

Αγορά

  • Πρόλογος: ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ ΑΡΧΙΜ. ΕΛΙΣΑΙΟΣ
  • Επιμέλεια: ΙΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΒΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΡΜΥΛΙΑΣ
  • Σελίδες: 366
  • Σχήμα: 20.5x14
  • ISBN: 978-960-518-430-8

20 άλλοι τίτλοι στην ίδια κατηγορία:

Πελάτες που αγόρασαν αυτή την έκδοση, αγόρασαν επίσης: