> Μητροπολίτης Χαλεπίου ΠΑΥΛΟΣ

Μητροπολίτης Χαλεπίου ΠΑΥΛΟΣ

Μητροπολίτης Χαλεπίου ΠΑΥΛΟΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βερροίας (Χαλεπίου) και Αλεξανδρέττας, κ. Παύλος, κατά κόσμο Rami Yazigi, γεννήθηκε στη Λαοδικεία της Συρίας το 1959. Είναι απόφοιτος πτυχιούχος του Πολυτεχνείου του Πανεπιστημίου Teshreen της Λαοδικείας, πτυχιούχος και διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1991, υποβάλλοντας την διατριβή του με θέμα: "Εσχατολογία και Ηθική - Η θεμελίωση της εν Χριστώ ζωής κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο", δημοσιευμένη στην Θεσσαλονίκη το 1992.


Το 1985 ο επίσκοπος χειροτονείται διάκονος από τον Άγιο Λαοδικείας της Συρίας, κ. Ιωάννη, ενώ το 1992 χειροτονείται σε Ιερομόναχο από τον ίδιο. Δύο έτη αργότερα λαμβάνει το οφίκιο του αρχιμανδρίτη. Στις 2 Οκτωβρίου του 2000 εκλέγεται μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας με την παμψηφία της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής και στις 20 Οκτωβρίου χειροτονείται από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο. Η ενθρόνισή του έλαβε μέρος στον Καθεδρικό Ναό του Προφήτου Ηλιού στο Χαλέπι στις 22 Οκτωβρίου.


Ο Μητροπολίτης Παύλος, ήταν αυτός ο οποίος οργάνωσε τη Μητρόπολη Χαλεπίου, η μισή από την οποία βρίσκεται εντός των ορίων της Συρίας και η άλλη μισή εντός των ορίων της Τουρκίας. Έχει διακριθεί ιδαιτέρως για το φιλανθρωπικό του έργο, καθώς έχει ιδρύσει οικοτροφεία για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο του Χαλεπίου, έχει οργανώσει ενορίες και μοναστικά κέντρα, ενώ ανέλαβε πρωτοβουλίες για την έκδοση ελληνικών βιβλίων μεταφρασμένων στα αραβικά, ενώ διατηρεί άψογες σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΤΟ

 • ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ
  ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ
  Μητροπολίτης Χαλεπίου ΠΑΥΛΟΣ

  Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, και από τους σημαντικό­τερους της σύγχρονης εποχής, ο Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας, Παύλος Γιαζίγκι, άνθρωπος του Θεού και υπηρέτης Του, γεννήθηκε στην Συρία το 1959 και απήχθη στις 22 Απριλίου του 2013, στην έξαρση του πολέμου εκεί, από μέλη άγνωστων οργανώσεων. Έκτοτε, αν και πολλά έχουν ειπωθεί, η τύχη του παραμένει άγνωστη.Η αισθητή απουσία του δεν καταργεί, σε καμία περίπτωση, την...

  Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, και από τους σημαντικό­τερους της σύγχρονης...

  Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, και από τους σημαντικό­τερους της σύγχρονης εποχής, ο Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας, Παύλος Γιαζίγκι, άνθρωπος του Θεού...

  Διαθέσιμο