> ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΚΩΣΤΑΣ

Ο Κώστας Δ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βόλο.
Έλαβε το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1978 καθώς και του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών το 1980. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LL.M. – Master of Laws) στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου – King’s College London (1982) και στην Πολιτική Κοινωνιολογία (M.Sc. – Political Sociology) στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου – London School of Economics and Political Science (1983). 
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία κατά την διετία 1978-1980 αποφοιτώντας με διάκριση από την Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ). 
Από το 1984 ασκεί μαχόμενη δικηγορία. Υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι παντρεμένος με την δημοσιογράφο Μαρία Μηλίνη και πατέρας τεσσάρων τέκνων.


ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΤΟ

 • ΚΟΚΚΙΝΗ & ΜΑΥΡΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1943-1944
  ΚΟΚΚΙΝΗ & ΜΑΥΡΗ ΒΙΑ
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΚΩΣΤΑΣ

  «…Όταν ο Καζαντζής επέστρεψεν από την χαράδραν … ήσαν τα χέρια του γεμάτα αίματα, ήτο ταραγμένος και αφού εκάθησεν εφώναξε “συναγωνίστριες φέρτε μου νερό”, όταν δε του επήγε νερό η μάρτυς της είπεν “σαν την καρδιά του Παϊπάη δεν έχω ιδή άλλην, μου είπεν ρίψε μου και το τελευταίο βόλι και ας έχει ζωή το παιδί μου ο Ιωάννης και οι φίλοι μου, που θα με εκδικήσουν”»Από το 1943 μέχρι τη συμφωνία της Βάρκιζας το 1945, η κατάρα του εθνικού διχασμού...

  «…Όταν ο Καζαντζής επέστρεψεν από την χαράδραν … ήσαν τα χέρια του γεμάτα αίματα, ήτο...

  «…Όταν ο Καζαντζής επέστρεψεν από την χαράδραν … ήσαν τα χέρια του γεμάτα αίματα, ήτο ταραγμένος και αφού εκάθησεν εφώναξε “συναγωνίστριες φέρτε μου νερό”, όταν δε του επήγε...

  Διαθέσιμο