> ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Σταύρος Γιαγκάζογλου είναι διδάκτωρ θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και μέλος της Académie Internationale des Sciences Religieuses. Σπούδασε θεολογία στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, Oικουμενική θεολογία στη Γενεύη (Institut Oecuménique de Bossey) και Mεσαιωνική θεολογία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Fribourg στην Ελβετία.
Υπηρέτησε ως καθηγητής θεολόγος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δίδαξε με ανάθεση στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ και στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου. Από το 2005 μέχρι σήμερα διδάσκει ως μέλος ΣΕΠ στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΕΑΠ «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία».
Υπήρξε διευθυντής του τριμηνιαίου περιοδικού λόγου και τέχνης Ίνδικτος. Από το 2009 διευθύνει το τριμηνιαίο επιστημονικό περιοδικό Θεολογία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΤΟ

 • ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΣΧΑΤΩΝ
  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΣΧΑΤΩΝ
  ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

  Η έκλειψη της εσχατολογίας φαίνεται να έθρεψε ποικίλους μεσσιανισμούς της ιστορίας, από την χριστιανική πολιτεία ως τα ποικίλα ιδεολογικά σχήματα του 20ου αιώνα. Από μια σκοπιά, ολόκληρη η πορεία του δυτικού πολιτισμού μοιάζει να είναι ένας παρανοημένος και εγκόσμιος εσχατολογισμός δίχως πλέον χριστιανικό νόημα και σκοπό. Ενώ η ιδέα της προόδου και της ιστορικότητας του ανθρώπου εισήχθη δυναμικά στη δυτική σκέψη και φιλοσοφία με την βιβλική...

  Η έκλειψη της εσχατολογίας φαίνεται να έθρεψε ποικίλους μεσσιανισμούς της ιστορίας, από...

  Η έκλειψη της εσχατολογίας φαίνεται να έθρεψε ποικίλους μεσσιανισμούς της ιστορίας, από την χριστιανική πολιτεία ως τα ποικίλα ιδεολογικά σχήματα του 20ου αιώνα. Από μια σκοπιά,...

  Διαθέσιμο