> ΑΡΧΙΜ. ΠΛΑΚΙΔΑΣ ΝΤΕΣΕΪΓ

ΑΡΧΙΜ. ΠΛΑΚΙΔΑΣ ΝΤΕΣΕΪΓ

ΑΡΧΙΜ. ΠΛΑΚΙΔΑΣ ΝΤΕΣΕΪΓ

Ο Αρχιμανδρίτης Πλακίδας (Ρlacide Deseille) γεννήθηκε το 1927 και ενωρίς ακολούθησε το μοναχικό βίο ως γάλλος ρωμαιοκαθολικός μοναχός (Σιστερσιανός). Λόγω της ευρύτατης παιδείας του είχε διευθύνει επί έτη τη σειρά «Sources Chretiennes» που εξέδιδε τους Πατέρες της Εκκλησίας. Το 1977 εισήλθε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και εκάρη μοναχός στη Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Ορούς. Εν συνεχεία ίδρυσε δύο μοναστήρια, μετόχια της Μονής αυτής στη Γαλλία.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΤΟ

 • ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
  ΑΡΧΙΜ. ΠΛΑΚΙΔΑΣ ΝΤΕΣΕΪΓ

  Πώς μπορεί να συμβιβαστεί η παρουσία του κακού στον κόσμο με την ύπαρξη ενός Θεού παντοδύναμου και αγαθού; Το πρόβλημα υφίστατο ανέκαθεν· προβάλλει όμως ιδιαιτέρως αγωνιώδες στις μέρες μας, καθώς έχουμε γνωρίσει το ναζισμό με τα στρατόπεδα θανάτου, τα πυρηνικά όπλα, τα σταλινικά και μετασταλινικά γκουλάγκ, την απόγνωση των τριτοκοσμικών χωρών. Το πρόβλημα, ή καλύτερα το σκάνδαλο του κακού, είναι μια από τις πηγές τουῦ σύγχρονου αθεϊσμού.

  Πώς μπορεί να συμβιβαστεί η παρουσία του κακού στον κόσμο με την ύπαρξη ενός Θεού...

  Πώς μπορεί να συμβιβαστεί η παρουσία του κακού στον κόσμο με την ύπαρξη ενός Θεού παντοδύναμου και αγαθού; Το πρόβλημα υφίστατο ανέκαθεν· προβάλλει όμως ιδιαιτέρως αγωνιώδες...

  Διαθέσιμο