> ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Ο Μάρκος Καμπάνης γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Λονδίνο όπου έζησε ως το 1980. Ασχολείται με τη ζωγραφική, τη χαρακτική, την εικονογράφηση βιβλίων, την τοιχογραφία και αγιογράφηση ναών, ενώ παλαιότερα είχε καταπιαστεί με την σκηνογραφία. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις κι έχει λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το 1984 έλαβε μέρος στην 15η Biennale Αλεξανδρείας.

Η δουλειά του μπορεί να χαρακτηριστεί ως ρεαλιστική με ποικίλες όμως τεχνικές παραλλαγές. Το έντονο, σχεδόν φετιχιστικό ενδιαφέρον του για τα υλικά και τις τεχνικές της ζωγραφικής και χαρακτικής λειτουργεί παράλληλα με το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον για την ιστορία της τέχνης, το οποίο τον έχει οδηγήσει σε επιμέλειες βιβλίων και εκθέσεων.

Η θεματογραφία του είναι εκτενής με κυρίαρχα τα τοπία, τις νεκρές φύσεις, τα δέντρα, αλλά και την ίδια τη διαδικασία της ζωγραφικής και τον κόσμο του εργαστηρίου του. Τα τελευταία χρόνια η δουλειά του είχε επικεντρωθεί στο Άγιον Όρος με αποτέλεσμα τη μεγάλη αναδρομική έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών. Παράλληλα η αγάπη του για τη Βυζαντινή τέχνη τον οδήγησε στον τομέα της εκκλησιαστικής τοιχογραφίας.

Έργα του Μ. Καμπάνη μπορούν να βρεθούν στις γκαλερί Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Γκαλερί Σκουφά (Αθήνα), Ιανός Art Shop (Αθήνα), Γκαλερί Χρύσα (Κατερίνη), Gallery K (Λονδίνο).

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΤΟ

 • ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
  ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

  Ζωγραφίζοντας στο Άγιον Όρος ο Μάρκος Καμπάνης αποφεύγει τον σκόπελο της προγονολατρείας και καταφέρνει να αναδείξει με μοναδικό τρόπο την αρμονία ανάμεσα στο θείο και το ανθρώπινο, το συμβολικό και το πραγματικό, το αντικειμενικό και το βιωματικό. Στα έργα του Αγίου Όρους μεταπλάθει το μοναδικό τοπίο αυτής της κιβωτού της βυζαντινής και νεοελληνικής ορθόδοξης παράδοσης σε πίνακες ατμοσφαιρικούς, σε έργα πλασμένα ανάμεσα στο όνειρο και την...

  Ζωγραφίζοντας στο Άγιον Όρος ο Μάρκος Καμπάνης αποφεύγει τον σκόπελο της...

  Ζωγραφίζοντας στο Άγιον Όρος ο Μάρκος Καμπάνης αποφεύγει τον σκόπελο της προγονολατρείας και καταφέρνει να αναδείξει με μοναδικό τρόπο την αρμονία ανάμεσα στο θείο και το...

  Διαθέσιμο