> ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

O Nίκος Λεβέντης γεννήθηκε (1947) και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έζησε πολλά χρόνια στη Γαλλία και στην Aμερική, πριν εγκατασταθεί οριστικά στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα στις αρχές της δεκαετίας του '70 με το Ουράνιο Μέλλον, μία συλλογή που μάλλον δεν συμβάδιζε με το ποιητικό κλίμα της εποχής. Μετά τη γνωριμία του στο Παρίσι με τον Κωστή Παπαγιώργη και τον Αντώνη Ζέρβα, αποφασίζουν από κοινού την έκδοση ενός αριστοκρατικού περιοδικού με τον τίτλο Χώρα που έμελλε να είναι ολιγόζωο (1976-1977). Έκτοτε ασχολείται με τη λογοτεχνία: ποίηση, κριτικά κείμενα, μεταφράσεις.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΤΟ

 • ΠΟΙΗΣΗ [1971-2007]
  ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

  Στον συγκεντρωτικό αυτόν τόμο συμπυκνώνεται η ποιητική παραγωγή τριάντα και πλέον ετών του Νίκου Λεβέντη. Ποίηση ιδιαίτερης ευαισθησίας, που συνιστά μια διεισδυτική και, ενίοτε, ειρωνική ματιά στην ηθολογία της αθηναϊκής και ευρύτερης ελληνικής πραγματικότητας.

  Στον συγκεντρωτικό αυτόν τόμο συμπυκνώνεται η ποιητική παραγωγή τριάντα και πλέον ετών...

  Στον συγκεντρωτικό αυτόν τόμο συμπυκνώνεται η ποιητική παραγωγή τριάντα και πλέον ετών του Νίκου Λεβέντη. Ποίηση ιδιαίτερης ευαισθησίας, που συνιστά μια διεισδυτική και, ενίοτε,...

  Διαθέσιμο