> ΚΙΣ ΝΤΑΝΙΛΟ

ΚΙΣ ΝΤΑΝΙΛΟ

ΚΙΣ ΝΤΑΝΙΛΟ

Ο Ντανίλο Κις υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς στην ιστορία της γιουγκοσλαβικής λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου το 1935 στην Σουμπότιτσα της Σερβίας. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ουγγαρία. Σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου. Ήταν λέκτορας της σερβικής γλώσσας στα πανεπιστήμια του Στρασβούργου, του Μπορντό και της Λιλ. Τα έργα του Κις (Ψαλμός 44, Κήπος, Στάχτες, Η νύχτα και η ομίχλη, Μάθημα ανατομίας, Η Εγκυκλοπαίδεια των νεκρών, Σοφίτα) έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Έχει τιμηθεί για το έργο του με όλα τα λογοτεχνικά βραβεία της Γιουγκοσλαβίας, ενώ έχει αποσπάσει πολλά βραβεία κριτικών και αναγνωστικού κοινού σε όλο τον κόσμο. Ο Ντανίλο Κις πέθανε το 1989 στο Παρίσι σε ηλικία πενήντα τεσσάρων ετών, από καρκίνο στους πνεύμονες.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΤΟ

 • ΣΟΦΙΤΑ
  ΚΙΣ ΝΤΑΝΙΛΟ

  Ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα που ξεκινάει ως ερωτική ιστορία για να ξεδιπλώσει στη συνέχεια μια σειρά από «γραπτά μνημεία», όπως γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας: λατινικές παροιμίες, την προσωπική του βιβλιοθήκη με τους τίτλους των βιβλίων, γράμματα, ημερολόγια, cartes de vins, τη λίστα των ενοίκων της πολυκατοικίας, ακόμα και αποσπάσματα από το Μαγικό Βουνό του Τόμας Μάνν.

  Ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα που ξεκινάει ως ερωτική ιστορία για να ξεδιπλώσει στη...

  Ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα που ξεκινάει ως ερωτική ιστορία για να ξεδιπλώσει στη συνέχεια μια σειρά από «γραπτά μνημεία», όπως γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας: λατινικές παροιμίες,...

  Διαθέσιμο