> ΒΕΡΝ ΙΟΥΛΙΟΣ

ΒΕΡΝ ΙΟΥΛΙΟΣ

ΒΕΡΝ ΙΟΥΛΙΟΣ

Γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου του 1828, στη Νάντη της Γαλλίας ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ θεωρήθηκε ένας από τους σημαντικότερους και δημοφιλέστερους συγγραφείς του 19ου αιώνος. Ο πατέρας του Pierre ήταν δικαστικός. Ο Βερν διδάχθηκε τα πρώτα του γράμματα από μια χήρα την κυρία Σαμπέν και στη συνέχεια φοίτησε στα σχολεία Σαιν Στανισλά και Λισέ Ρουαγιάλ.

Το 1840 μετακόμισε με την οικογένεια στο Φεντό, παλιά συνοικία εφοπλιστών. Νεαρός ακόμη μπάρκαρε κρυφάμούτσος σ'ένα καράβι που πήγαινε στην Ινδία, αλλά ο πατέρας του τον πρόλαβε και τον ανάγκασε να μελετήσει Δίκαιο με απότερο σκοπό να τον διαδεχθεί. Λίγο καιρό αργότερα, σπουδάζει νομικά στο Παρίσι κι έτσι απομακρύνεται από τους δικούς του. Εκεί γνωρίζει τον Αλέξανδρο Δουμά (πατέρα) ο οποίος το παροτρύνει να ασχοληθεί με τη συγγραφή.

Έχοντας πάρει το πτυχίο του πιάνει δουλεία γραμματέα στο Λυρικό Θέατρο του Έντουαρντ Σεβέστ. Γράφει διάφορα άρθρα σε εφημερίδες. Το 1852 δημοσιεύει το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Μαρτίν Παζ. Αποδεικνύει ότι έχει πολλά ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία. Το 1853 γράφει διάφορες κωμωδίες για το Λυρικό Θέατρο. Το 1854 πεθαίνει ο Σεβέστ και έτσι εγκαταλείπει το Λυρικό Θέατρο και γράφει ένα φανταστικό μυθιστόρημα Ο Μάστρο -Ζαχαρίας ή αλλιώς Ο ρολογάς που έχασε την ψυχή του. Συνεχίζει να γράφει θεατρικά έργα με την υποστήριξη του Δουμά (υιού). Στο γάμο ενός φίλου του γνωρίζει την μέλλουσα γυναίκα του την οποία παντρεύτηκε το 1857. Κάνει ταξίδια σε Σκωτία και Σκανδιναβία. Το 1859 γεννιέται ο γιος του Μισέλ. Γράφει το μυθιστόρημα Ταξίδι με το αερόστατο και το στέλνει στον εκδότη και συγγραφέα Ετζέλ αφού πρώτα το εγκρίνει ο Δουμάς (πατέρας). Ο Ετζέλ το μετονομάζει σε Πέντε εβδομάδες με το αερόστατο, κι έκτοτε ο Ετζέλ έκανε σημαντικές διορθώσεις σε όλα τα μυθιστορήματα του Βερν. Κλείνει συμφωνία με τον Ετζέλ να δημοσιεύει τα μυθιστορήματα του στο περιοδικό Μόρφωση και Ψυχαγωγία.

Στα βιβλία του Βερν παρατηρούμε πολλά ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία, τόπων που ουδέποτε είχε επισκεφθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μόνο ταξίδι που είχε κάνει εκτός Ευρώπης ήταν στις Η.Π.Α., ενώ τα βιβλία του διαδραματίζονται σε πέντε ηπείρους. Επίσης, ο Βερν προέβλεψε πολλά γεγονότα όπως το ότι η πρώτη προσπάθεια πρόσβασης των ανθρώπων στην Σελήνη θα αποτύγχανε πέφτοντας στον Ειρηνικό, τη βόμβα υδρογόνου και άλλα. Τα πιο γνωστά του βιβλία ήταν αυτά που δημοσιεύτηκαν από τον Ετζέλ. Το 1905 ο μεγάλος αυτός συγγραφέας πεθαίνει από διαβητική κρίση αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομιά από μυθιστορήματα.

Ιδού κάποια απ' αυτά:

- Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, - Η μυστηριώδης νήσος, - Μιχαήλ Στρογκώφ, - Από τη Γη στη σελήνη, - Γύρω από τη σελήνη, - Οι πειρατές του Αιγαίου, - Ροβύρος ο κατακτητής, - Οι πειρατές, - Η πλωτή πολιτεία, - Άνω κάτω, - Ο κοσμοκράτωρ, - Ο πιλότος του Δούναβη, - Ματίας Σαντόρφ, - Καίσαρ Κασκαμπέλ, - Ο λαχνός, - Τα 500 εκατομμύρια της Μπεγκούμ, - Σχολή ροβινσώνων, - Ταξίδι στο κέντρο της Γης, - Περιπέτειες Κινέζου, - Πιθηκάνθρωποι του δάσους, - Στη χώρα των γουναρικών, - Το τέρας της θάλασσας, - Η πράσινη αχτίδα, - Δόκτωρ Οξ, - Ο πύργος των καρπαθίων, - Το νησί με τις έλικες, - Το μυστηριώδης έγκλημα, - Περιπέτειες τριών Άγγλων και τριών Ρώσων, - Τα παιδιά του πλοιάρχου Γκραντ, - Το αστέρι του νότου, - Σάνσελορ, - Ο φάρος στην άκρη του κόσμου, - Η παράξενη διαθήκη, - Μπροστά στη σημαία, - Η δεύτερη πατρίδα, - Ο μικρός Ιρλανδός, - Το εναέριο χωριό, - Αδελφοί Κιπ, - Μικρό ανθρωπάκι, - Μαύρες Ινδίες, - Οικογένεια δίχως όνομα, - Οι ναυαγοί του Ιωανάθαν, - Κεραμπάν ο πεισματάρης, - Οι περιπέτειες της κυρίας Μπάρμπικαν, - Ο ναυαγός της Κύνθιας - Το γραφείο ταξιδιών Θόμψων και Σία, - Ατσαλένιος γίγας, - Αφάνταστη περιπέτεια, - Η θάλασσα της Σαχάρας, - Η οικογένεια Ρατόν, - Ο κύριος Ρε-δίεση και η κυρία Μιμπεμόλ, - Δυο χρόνια διακοπές, - Ο θαυμάσιος Ορινόκος, - Ο αιώνιος Αδάμ, - Η μοίρα του Ζαν Μορενά, - Από τον Καύκασο στο Πεκίνο. 

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΤΟ

  • ΜΑΥΡΕΣ ΙΝΔΙΕΣ
    ΒΕΡΝ ΙΟΥΛΙΟΣ

    «Oι σκέψεις που στριφογύριζαν στο μυαλό του μηχανικού διακόπηκαν απότομα μόλις διάβασε αυτη τη δεύτερη επιστολή, η οποία ερχόταν σε αντίθεση με την πρώτη. –Tί σημαίνει αυτό; αναρωτήθηκε. O Tζ. Σταρ ξανάπιασε το φάκελο. Έφερε όπως και η άλλη επιστολή το γραμματόσημο του ταχυδρομείου του Aμπερφόυλ. Eρχόταν λοιπόν από το ίδιο σημείο της κομητείας του Στίρλινγκ. Δεν ήταν ο γερο-ανθρακωρύχος που το είχε γράψει, προφανώς. Όμως ήταν εξίσου προφανές...

    «Oι σκέψεις που στριφογύριζαν στο μυαλό του μηχανικού διακόπηκαν απότομα μόλις διάβασε...

    «Oι σκέψεις που στριφογύριζαν στο μυαλό του μηχανικού διακόπηκαν απότομα μόλις διάβασε αυτη τη δεύτερη επιστολή, η οποία ερχόταν σε αντίθεση με την πρώτη. –Tί σημαίνει αυτό;...

    Εξαντλημένο

    14,00 €
    Αγορά Προβολή