> ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Ευαγ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Νάξο το 1965. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο, σε ηλικία 16 χρονών αρχίζει την επαγγελματική του ενασχόληση στο οικογενειακό εστιατόριο «Συμπόσιο», όπου παίρνει τα πρώτα μαθήματα μαγειρικής από μεγάλους σεφ της εποχής. Δύο χρόνια μετά φεύγει από τη Νάξο για να πάει στην Αθήνα. Εκεί, στο ζαχαροπλαστείο «Dolce» του Κολωνακίου, μαθαίνει την ζαχαροπλαστική, με την οποία θα ασχοληθεί μετέπειτα επαγγελματικά, δημιουργώντας μαζί με τον αδελφό του Γιάννη το ζαχαροπλαστείο «Ραντεβού». Συχνές είναι οι εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, με σκοπό την προβολή της Ναξιώτικης παραδοσιακής κουζίνας. Το 1990 βραβεύτηκε στην τουριστική έκθεση «Φιλοξενία» της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας την παραδοσιακή κουζίνα της Νάξου. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Δημητροκάλλη και έχει δύο παιδιά, τον Βαγγέλη και την Ιακωβίνα. Ζει μόνιμα στη Νάξο.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΤΟ

  • ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ
    ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ - Παράδοση και γαστρονομία της Νάξου
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι γέννημα-θρέμμα Ναξιώτης. Από μικρός μαγεύτηκε από τα σπιτικά μαγειρέματα της μάνας του και της γιαγιάς του, που κρατώντας το «μαγικό ραβδί» μετέτρεπαν τις πρώτες ύλες σε «μοσχμυριστές νοστιμιές». Αυτό τον έκανε να αποκτήσει μια ξεχωριστή σχέση με αυτό που ονομάζουμε «γαστρονομία». Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, αποφασίζει να μοιραστεί από κοινού με όλους μας τα μυστικά που κατορθώνουν και συνταιριάζουν γεύσεις και...

    Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι γέννημα-θρέμμα Ναξιώτης. Από μικρός μαγεύτηκε από τα...

    Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι γέννημα-θρέμμα Ναξιώτης. Από μικρός μαγεύτηκε από τα σπιτικά μαγειρέματα της μάνας του και της γιαγιάς του, που κρατώντας το «μαγικό ραβδί»...

    Διαθέσιμο